Muffiny z nadzieniem bananowym
ok. 12 babeczek
1. Przygotowujemy budyń:
50 ml zimnego mleka mieszamy z jednym opakowaniem budyniu. Pozostałe 150 ml mleka + cukier puder zagotowujemy. Wlewamy mleko z budyniem i gotujemy do zgęstnienia, cały czas mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Banana rozgnieść widelcem i następnie zmieszać z budyniem.
2. Przygotowanie ciasta na muffinki:
Mąkę mieszamy z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Ostudzone masło mieszamy z jajkiem i mlekiem. Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy do połączenia składników. (ja użyłam 80g oleju i nie rozdzielam na mokre-suche)
Do każdej papilotki na dno dajemy 1 łyżkę masy. Następnie na środek nakładamy budyń z bananami. Całość zalewamy kolejną warstwą masy czekoladowej do 3/4 wysokości foremki.
Piec 20 minut w 200 stopniach.
Smacznego :)
więcej smacznych przepisów znajdziecie na:
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dołącz do dyskusji, nie krępuj się :) Nie gryzę :) Sprawisz mi tylko radość :) Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)
Dziękuję za komentarz :)